Мюзикълът Дух – Премиера

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мюзикълът Дух - Премиера

Мюзикълът Дух – Премиера

Мюзикълът Дух – Премиера на 05.04. и 06.04.2024г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

„Дух“ е Мюзикъл от Дейв Стюарт и Глен Балард, Музика Дейв Стюарт и Глен Балард, Либрето Дейв Стюарт, Глен Балард и Брус Джоел Рубин.

Творческият екип е в състав: Режисьор-постановчик  Сребрина Соколова, Диригент-постановчик  Страцимир Павлов, Сценограф и визуален артист  Петко Танчев, Художник костюми  Ася Стоименова, Хореограф  Надя Димокова, Светлинен дизайн  Даниел Йовков, Превод  Жени Гундашева.

В главните роли ще се изявят: САМ УИТ – Виктор Ибришимов, Калоян Николов, МОЛИ ДЖЕНСЪН – Лилия Илиева – Михайлова, Християна Лоизу, КАРЛ БРУНЪР – Велин Михайлов, Нейчо Петров – Реджи, ОДА МЕЙ БРАУН – Милица Гладнишка, както и Оркестър и балет на Държавна опера Варна.

КУЛТУРА ВСЕКИ ДЕН Мюзикълът Дух - Премиера  «Дух» се представя чрез специално споразумение с Theatrical Rights Worldwide и всички разрешени материали за представлението са предоставени от Theatrical Rights Worldwide (TRW), 122-124 Regent St, London, W1B 5SA. +44 (0) 20 7101 9596 www.theatricalrights.com. Мюзикълът „Дух“ по едноименния холивудски филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг в главните роли прави премиерата си в Манчестър през 2011 г. и веднага след това превзема сцените на Уест Енд и Бродуей. Либретото пише Брус Джоел Рубин, а музиката е на Глен Балард и Дейв Стюарт, когото публиката познава от Eurythmics. Сюжетът разказва за влюбените Сам и Моли, които една нощ, докато се прибират, са нападнати и Сам умира, но остава пленен между този и онзи свят. Моли е в опасност и Сам не може да я остави сама. Медиумът Ода Мей Браун му помага да се свърже с любимата си и да я предупреди, че хората около нея не са каквито изглеждат. Поставяйки темите за доброто и злото, за любовта, която побеждава дори смъртта, за надеждата и светлината, мюзикълът ни пренася в световете на хората и на духовете с прекрасна музика, вълнуваща актьорска игра и сюжет, който съчетава романтика, мистерия и трилър. Общуването с духове внася и хумор в историята. Емблематичната песен “Unchained melody”, която във филма е в изпълнението на Righteous Brothers, заема централно място и в мюзикъла.“

Мюзикълът Дух – Премиера на 05.04. и 06.04.2024г. от 19.00ч. на Основна сцена на Държавна опера Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

93 − 84 =